haftmaghz haftmaghz .

haftmaghz

تفاوت پسته اكبري و احمد آقايي | انواع پسته ايراني

تفاوت پسته اكبري و احمد آقايي چيست؟

برخي از آجيل‌ها بومي ايران هستند. بادام، گردو و پسته از اين دست آجيل‌ها به حساب مي‌آيند و هنوز هم از نظر طعم و مزه با فاصله خوبي از رقبا پيشي دارند. براي مثال با اينكه آمريكا بزرگترين توليد كننده بادام جهان است، عطر و طعم بادام آن به گرد پاي بادام ايراني هم نمي‌رسد. درخصوص پسته نيز وضع از اين هم متفاوت‌تر است. طبق آمارهاي فائو (FAO) در سال ۲۰۱۹  توليد پسته ايران و آمريكا بسيار به يكديگر نزديك بوده است(۱)، با اين‌حال كيفيت پسته ايران به مراتب بالاتر از پسته آمريكا قرار دارد. اين درحالي است كه درگذشته‌اي نه‌چندان دور ايران از نظر مقدار توليد پسته نيز حرف اول را در جهان مي‌زد، ولي در سال‌هاي اخير به دليل سوء مديريت در مصرف آب و خشكسالي‌هاي پياپي اين برتري از دست رفته است.

در اين نوشته در فروشگاه آجيل و خشكبار هفت مغز https://7maghz.com  به بررسي تفاوت بين پسته اكبري و پسته احمد آقايي خواهيم پرداخت. هر دو نوع پسته جزو پسته‌هاي شناخته شده ايران هستند و از نظر شكل ظاهري نيز تفاوت جنداني با هم ندارند. در مقاله انواع پسته؛ معرفي ارقام مختلف پسته به بررسي انواع پسته در ايران پرداخته‌ايم ولي در اين نوشته تصميم داريم روي تفاوت پسته اكبري و احمد آقايي بيشتر تمركز كنيم.

انواع پسته موجود در ايران

حدود ۶۰ تا ۷۰ نوع درخت پسته ماده در ايران وجود دارد. پسته درختي داراي جنس نر و ماده است و براي اين‌كه به بار بنشيند بايد هر دو نوع آن در باغ وجود داشته باشند. معمولا بين هر ۱۲ تا ۱۵ درخت پسته ماده ۱ درخت پسته نر كاشته مي‌شود. در ايران ۳ دسته بندي متفاوت براي پسته وجود دارد.

پسته از نظر شكل ظاهري به ۲ دسته بادامي و فندقي، از نظر زمان گل‌دهي به ۳ دسته زود گل، متوسط گل و ديرگل و از نظر زمان رسيدن به ۵ دسته پسته خيلي زودرس، پسته زودرس، پسته متوسط رس، پسته ديررس و پسته خيلي ديررس تقسيم مي‌شود.

پسته اكبري
پسته اكبري يكي از ازقام پسته بادامي است

مشخصات پسته اكبري چيست؟

مشخصات پسته اكبري چيست؟ بدون‌شك پسته اكبري معروف‌ترين پسته ايران مي‌باشد. اين پسته به دليل شكل ظاهري‌اش مورد اقبال مردم است. از نظر شكل ظاهري پسته اكبري در دسته پسته‌هاي بادامي جاي دارد. درصد پسته‌هاي خندان پسته اكبري بالا است. مغز پسته اكبري به رنگ بنفش و قهوه‌‌اي است.  رنگ پوست آن نيز كرم استخواني تيره است.

از نظر زمان گل‌دهي پسته اكبري در دسته پسته‌هاي ديرگل جا دارد. از نظر زمان رسيدن نيز پسته اكبري در دسته پسته‌هاي ديررس قرار مي‌گيرد. پسته اكبري در اواخر تابستان آماده برداشت مي‌شود. اندازه پسته اكبري بين انس ۲۰ تا ۲۸ است. اگرچه انس ۱۸ پسته اكبري نيز در مقادير كم وجود دارد، ولي قيمت آن بالا است و كالايي لوكس به حساب مي‌آيد.

همانطور كه در اين مقاله در آجيل فروشي هفت مغز https://7maghz.com گفتيم پسته اكبري از نظر شكل ظاهري در دسته پسته‌هاي بادامي قرار مي‌گيرد؛ بنابراين پسته‌اي كشيده و بزرگ است.

پسته احمد آقايي يكي از ارقام پسته بادامي است با اين تفاوت كه از پسته اكبري كوچك‌تر مي‌باشد

مشخصات پسته احمد آقايي چيست؟

مشخصات پسته احمد آقايي چيست؟ پسته احمد آقايي از نمونه‌هاي جديد پسته تجاري ايران به حساب مي‌آيد. از نظر شكل ظاهري، پسته احمد آقايي در دسته پسته‌هاي بادامي قرار دارد. بنابراين شكل ظاهري پسته احمد آقايي كشيده مي‌باشد و از اين نظر تفاوتي با پسه اكبري ندارد. پسته احمد آقايي در سايزهاي ۲۲ انس تا ۲۸ انس يافت مي‌شود. سايز ۲۲ـ۲۰ آن نيز در مقادير كم وجود دارد. رنگ پوست پسته احمد آقايي سفيد است و رنگ مغز آن نيز قرمز مي‌باشد. رنگ قرمز مغز پسته احمد آقايي  يكي از دلايل شهرت آن است. پسته احمد آقايي در دسته ارقام متوسط گل است. محصول آن نيز ديررس مي‌باشد. علت نام‌گزاري پسته احمد آقايي به اين نام به شخصي بازمي‌گردد كه آن را شناسايي و انتخاب كرد. اين پسته براي اولين بار توسط فردي بنام احمد آقا فروتن در احمديه نوق شناسايي و انتخاب گرديد.

تفاوت پسته اكبري و احمد آقايي

احتمالا تا اين‌جا با تفاوت پسته اكبري و احمد آقايي آشنا شده‌ايد. در اين‌جا به طور خلاصه به مقايسه اين دو پسته مي‌پردازيم.

  1. اگرچه پسته اكبري و احمد آقايي هر دو در دسته پسته‌هاي بادامي قرار مي‌گيرند، با اين‌حال پسته اكبري از پسته احمد آقايي درشت‌تر است. پسته اكبري در انس‌هاي ۲۰ تا ۲۸ در بازار در دسترس است. انس ۱۸ آن نيز در مقادير كم وجود دارد. پسته احمد آقايي در انس‌هاي ۲۲ تا ۲۸ موجود است و سايز ۲۰ تا ۲۲ آن نيز در مقادير كم وجود دارد.
  2. رنگ مغز پسته اكبري بنفش و قهوه‌‌اي است؛ درحالي كه رنگ مغز پسته احمد آقايي قرمز است.
  3. رنگ پوست پسته اكبري كرم استخواني تيره است، ولي رنگ پوست پسته احمد آقايي سفيد مي‌باشد.
  4. پسته اكبري از نظر زمان گل دادن، ديرگل و از نظر زمان رسيدن ديررس است؛ ولي پسته احمد آقايي در دسته ارقام متوسط گل بوده و محصول آن نيز ديررس مي‌باشد. هرچند نسبت به پسته اكبري زودتر ميوه آن زودتر مي‌رسد.

منبع: فروشگاه آنلاين خريد آجيل و خشكبار هفت مغز https://7maghz.com


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۵۲:۰۷ توسط:haftmaghz موضوع:

مشخصات پسته كله قوچي چيست؟

درخصوص پسته نوشته‌هاي زيادي را در سايت آجيل و خشكبار هفت مغز منتشر كرده‌ايم. به جرات مي‌توان گفت كامل‌ترين مرجع در خصوص خواص آجيل و خشكبار به طور عام و خواص پسته به طور خاص در سايت آجيل و خشكبار هفت مغز موجود است. انواع پسته و ويژگي‌هاي هركدام را در مقاله انواع پسته؛ معرفي ارقام مختلف پسته ذكر كرده‌ايم. همچنين درمورد ويژگي‌هاي پسته در مقاله پسته چيست؟ به‌طور مفصل صحبت كرده‌ايم. در اين نوشته قصد داريم به اين سوال كه مشخصات پسته كله قوچي چيست؟ پاسخ دهيم.
براي اينكه به همه مقالات هفت مغز درمورد خواص و ويژگي‌هاي انواع پسته‌ها و ساير آجيل‌ها به‌صورت يكجا دسترسي داشته باشيد مي‌توانيد به بخش اخبار و خواص آجيل‌ها مراجعه كنيد.
در ادامه به مشخصات پسته كله قوچي اشاره كرده و به اين سوال پاسخ مي‌دهيم كه مشخصات پسته كله قوچي چيست؟
خريد پسته كله قوچي شور

انواع پسته موجود در ايران چيست؟

همانطور كه در ابتداي اين نوشته گفته‌شد، پيش از اين انواع پسته در ايران را بررسي كرده‌ايم، ولي در اين‌جا براي خواننده‌اي كه مطالب پيشين را دنبال نكرده است به آن اشاره كوتاهي مي‌كنيم. حدود ۶۰ تا ۷۰ گونه مختلف درخت پسته ماده در ايران وجود دارد. براي شناسايي انواع آن‎ها نيز دسته‌بندي‌هاي مختلفي وجود دارد. در اين دسته‌بندي‌ها پسته از نظر شكل ظاهري به دو دسته پسته فندقي و پسته بادامي، از نظر زمان گل‌دهي به سه دسته پسته زودگل، پسته متوسط گل و پسته ديرگل و از نظر زمان رسيدن ميوه به پنج نوع پسته خيلي زودرس، پسته زودرس، پسته متوسط رس، پسته ديررس و پسته خيلي ديررس تقسيم‌بندي مي‌شود. پسته كله قوچي در دسته پسته‌هاي فندقي قرار دارد. شكل آن گرد ومانند فندق است و اندازه آن درشت مي‌باشد.
خريد پسته كله قوچي خام

مشخصات پسته كله قوچي

پسته كله قوچي يكي از مشهورترن انواع پسته‌هاي ايران مي‌باشد.

مشخصات پسته كله قوچي چيست؟

پسته كله قوچي يكي از مشهورترن انواع پسته‌هاي ايران مي‌باشد. مغز درشت فندقي شكل و ثمردهي خوب آن سبب گسترش و محبوبيت پسته كله قوچي شده است. اگرچه پسته كله قوچي جزو ارقام زودگل است اما از ارقام زودرس نيست؛ و در رديف ارقام ديررس قرار مي‌گيرد. گل‌دهي به‌طور متوسط از ۷ فروردين آغاز و در ۱۲ فروردين پايان مي‌يابد. پون پسته كله قوچي جزو ارقام زودگل است، بيش‌تر در معرض خطر سرماي بهاره قرار دارد.  زمان برداشت پسته كله قوچي نيز دهه دوم شهريور ماه مي‌باشد. برخلاف پسته فندقي اندازه انواع پسته كله قوچي بزرگ‌تر است.  انواع پسته كله قوچي در سايزهاي ۲۰ تا ۲۶ انس يافت مي‌شود. لازم به ذكر است كه انس ۲۰ـ۱۸ اين پسته نيز در مقادير كم وجود دارد. براي اينكه با مفهوم انس پسته آشنا شويد مقاله پسته چيست؟ را بخوانيد.
نام ديگر پسته كله قوچي پسته حاج شريفي مي‌باشد. انتخاب اين نام به تاريخچه پسته كله قوچي برمي‌گردد. اين پسته براي اولين بار توسط حاج علي شريفي در روستاي دهنو رفسنجان شناسايي و انتخاب شد. مناطق عمده كشت پسته كله قوچي استان كرمان است، ولي در ساير استان‌هاي كشور نيز به صورت پراكنده پرورش داده مي‌شود.

برگرفته از : سايت آجيل فروشي هفت مغز https://7maghz.com


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۹ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۲۹:۳۴ توسط:haftmaghz موضوع:

آجيل چيست؟ (معرفي بهترين مخلوط خشكبار)

آجيل چيست؟ (معرفي بهترين مخلوط خشكبار)

آجيل چيست؟ چه چيز آجيل‌ها را اينقدر محبوب كرده است؟ در اين نوشته به پاسخ به اين سوالات پرداخته و كمي نيز به فوايد آجيل‌ها اشاره مي‌كنيم.

آجيل در حقيقت به مخلوطي از ميوه خشك شده برخي گياهان گفته مي‌شود كه بنا بر سلايق افراد به صورت انفرادي يا در تركيب با ساير اقلام مصرف مي‌شود. اين تركيب مقوي، در حقيقت مغز و دانه خشك‌شده برخي گياهان‌ هستند كه از طعم بي‌نظيري برخوردار مي‌باشند. آجيل‎ها به دليل طعم بي‌نظيرشان طرفداران زيادي در سراسر جهان دارند. البته اين تنها دليل شهرت آجيل‎ها نيست. اين دانه‌هاي كوچك حاوي مواد مغذي زيادي هستند كه عملكرد سالم بدن در گرو وجود آن‌هاست. شما مي توانيد براي خريد آجيل درجه يك به سايت هفت مغز مراجعه كنيد.

باكمي تسامح مي‌توان گفت آجيل ها، مانند يك مولتي ويتامين A-Z هستند. از ويتامين A گرفته تا روي كه علامت اختصاري آن Z است. در ايران آجيل‌ها از محبوبيتي دوچندان برخوردارند. زيرا نه‌تنها به دليل خواص بي‌نظيرشان شناخته‌شده‌اند، بلكه جاي پاي خود را در مراسم آييني آنان محكم كرده‌اند. از شب يلدا تا چهارشنبه سوري و عيد نوروز آجيل حضور پررنگي دارد. البته تركيب اين آجيل‌ها با هم متفاوت است. به اين صورت كه آجيل شب يلدا و آجيل چهارشنبه سوري شيرين هستند؛ و آجيل عيدنوروز نيز معمولا شور مي‌باشد. تزيين آجيل و هديه آن به خانواده تازه عروسان در شب يلدا از ديگر آيين‌هاي جشن يلدا است. حتي آجيل بين آيين‌هاي مذهبي آنان نيز جا دارد. نذر آجيل مشكل گشا نمونه كاربرد مذهبي آجيل است. برخي معتقدند آجيل مشكل گشا ريشه در آجيل شب يلدا دارد.

آجيل جزو كدام گروه غذايي است؟

شايد سوال كنيد كه گروه مواد غذايي آجيل چيست؟ آجيل جزو گروه غذايي گوشت، حبوبات، مغزها و تخم مرغ طبقه‌بندي مي‌شود. انواع مواد اين گروه عبارتند از گوشت هاي قرمز، گوشت هاي سفيد، تخم مرغ، حبوبات و مغزها يي مانند گردو، بادام، فندق، پسته و انواع تخمه مي‌باشد.

مواد مغذي مهم اين گروه عبارت از پروتئين، آهن، روي و بعضي از انواع ويتامين هاي گروه B است.

واحد اندازه‌گيري هر واحد از اين گروه برابر است با ۶۰ گرم گوشت لخم پخته يا دو عدد تخم مرغ يا يك ليوان حبوبات پخته يا يك ليوان انواع مغزها شامل گردو، فندق، بادام، پسته و تخمه.

مقدار مصرف براي افراد بزرگسال و سالم، مصرف روزانه ۲ تا ۳ واحد از اين گروه توصيه مي‌شود. اين گروه براي رشد، خون‌سازي و سلامت دستگاه عصبي لازم است.

انواع آجيل‌ها مانند گردو، فندق، بادام و پسته،ميان وعده هايي مناسب براي تامين پروتئين، انرژي و برخي از مواد مغذي مانند آهن هستند. بهتر است آجيل‌ها به شكل خام استفاده شوند و در صورت استفاده از نوع بو داده، به شكل كم نمك مصرف گردند. (۱)

خواص آجيل چيست؟ آشنايي با فوايد خشكبار

آجيل‌ها خواص بي‌شمار و البته بي‌نظيري دارند. همه آن‌ها به دليل محتواي چربي‌هاي خوبشان براي سلامت قلب مفيد هستند. آجيل‎ها غني از آنتي اكسيدان‌هاي مختلف هستند كه به پيشگيري از سرطان‎ها كمك مي‌كنند. ويتامين‌هاي موجود در آن‌ها تاثير مثبتي بر عملكرد ارگان‌هاي بدن دارد.

ليست انواع آجيل و خشكبار

آجيل‌ها انواع مختلفي دارند. برخي از آن‌ها بسيار شناخته شده‌تر و پركاربردتر هستند. برخي نيز در بين ايرانيان چندان شناخته شده نيستند. گردو، بادام، پسته، فندق، بادام هندي و بادام زميني آجيل‌هاي شناخته شده‌اي براي ما به حساب مي‌آيند. در برابر آن‌ها آجيل‎هايي مانند آجيل برزيلي، ماكاداميا، پيكان (گردوي آمريكايي)، چلغوز يا همان دانه درخت كاج (Pine Nut) و … براي ايرانيان كمتر شناخته شده هستند. دراين‌جا توضيحات مختصري درباره هركدام از آجيل‌ها مي‌آوريم تا خواننده را با برخي از ويژگي‌ها و فوايد آن‌ها آشنا نماييم.

بادام؛ خواص بسيار مهم بادام درختي

بادام، يكي از مغزدانه هاي مفيد آجيل مي باشد. بيش از ۹۰۰ هزار تن بادام به ارزش تقريبي بيش از ۴ ميليارد دلار در سراسر جهان توليد مي‌شود. آمريكا بزرگ‌ترين توليدكننده بادام است. درحقيقت آمريكا حدود ۸۰ درصد توليد بادام جهان را به خود اختصاص داده است.

درحالي‌كه هرساله اين محصول طرفداران بيشتري پيدا مي‌كند، مصرف آن به هزاران سال پيش بازمي‌گردد. گونه‌هاي مختلف درخت بادام بومي خاورميانه و جنوب آسيا هستند. بادام يك درخت بلند با گل‌هاي سفيد و صورتي است. درخت بادام در هواي گرم و خشك رشد مي‌كند و به همين دليل در سرتاسر منطقه مديترانه گسترش‌يافته است.

در نوشته‌هاي عبري ۲۰۰۰ سال پيش از ميلاد تا متون جديدتر تركيه و رم به بادام اشاره‌شده است. در كتاب مقدس نيز سمبل اميد است.

آشنايي با ويژگي هايي انواع بادام

در ايران فارس، چهارمحال بختياري، خراسان رضوي، همدان، مركزي، آذربايجان شرقي، اصفهان، خراسان جنوبي، يزد، كرمانشاه، آذربايجان غربي، قزوين و لرستان مهمترين استان‌هاي توليدكننده بادام هستند. بسياري از بادام‌هاي موجود در آجيل فروشي ها آمريكايي هستند. البته اگر فروشنده صادق بوده و بادام چيني را به جاي بادام آمريكايي به فروش نرساند. قيمت بادام ايراني بسته به كيفيت آن و محدوديت هاي تجاري و قيمت ارز بسيار بيشتر از بادام آمريكايي است.

جلوگيري از بيماري‌ها و حملات قلبي، حفاظت از عملكرد و سلامتي مغز و حفظ سلامت پوست از خواص بادام است. كمك به كنترل قند خون و جلوگيري از ديابت و كمك به كاهش وزن از ديگر خواص آن مي‌باشد. افزايش جذب مواد مغذي، سلامت گوارش، مبارزه با سرطان، التهاب، حفظ سلامت دندان و استخوان نيز از فوايد بادام است.

براي آشنايي بيشتر با خواص بادام، خواص بادام، از كنترل وزن تا سلامت قلب را بخوانيد.

بادام هندي؛ بهترين دانه مغذي براي پيشگيري از سرطان

نمي‌توانيم بپرسيم آجيل چيست؟ ولي نامي از بادام‌هندي به ميان نياوريم. نخستين بار بادام‌هندي در برزيل كشت‌شده است. ساكنان پرتغالي آنجا آن را با خود به قسمت‌هايي از هندوستان بردند. اين آجيل از هندوستان به جنوب شرق آسيا راه يافت. سپس راه خود را به آمريكا و آفريقا باز كرد.

درخت بادام هندي، در حال حاضر به‌طور گسترده‌اي در مناطق استوايي جهان به‌ويژه قسمت‌هايي از هند، نيجريه، ويتنام، ساحل آج و اندونزي كشت مي‌شود. نام انگليسي اين آجيل Cashew است. اين نام برگرفته از كلمه‌اي پرتغالي براي درخت ميوه Caju به معني آجيل خودرو مي‌باشد.

بادام هندي بومي كجاست؟

ميوه درخت كاجو سيبي‌شكل بوده و طعم تند و پوست نازكي دارد. اين ميوه معمولاً پس از چيدن خورده نمي‌شود. در برخي نقاط جهان نظير برزيل و مناطقي در آفريقا، اين ميوه به‌عنوان خوراكي شفابخش به‌حساب مي‌آيد. ساكنان آنجا از آن به‌عنوان نوعي درمان طبيعي مانند مبارزه با باكتري‌ها استفاده مي‌كنند.

بادام‌هندي طعم بسيار خوشمزه‌اي دارد و سرشار از مواد مغذي است. اين آجيل در ايران كشت نمي‌شود و وارداتي به‌حساب مي‌آيد.

خاصيت هاي منحصر به فرد بادام هندي

مبارزه با بيماري‌هاي قلبي، كمك به پيشگيري از سنگ صفرا و كمك به كاهش يا حفظ وزن از خواص آن است. فوايد ديگر بادام هندي كمك به حفظ سلامت استخوان، پيشگيري از سرطان كولون، سرطان پروستات و سرطان كبد است. بهبود عملكرد مغز، كاهش خطر ابتلا به ديابت، پيشگيري از سردردهاي ميگرني و كمك به حفظ سلامت پوست نيز از فوايد بادام هندي به‌حساب مي‌آيند. براي آشنايي بيشتر با خواص بادام‌هندي، خواص بادام هندي، كمك به پيشگيري از سرطان و ديابت را بخوانيد.

فندق؛ خواص فندق در طب سنتي

حداقل ۲۳۰۰ سال از پرورش فندق در منطقه درياي سياه تركيه مي‌گذرد. امروزه تركيه بزرگ‌ترين توليدكننده فندق در جهان است. فندق در شمال غرب اقيانوس آرام در كشور آمريكا و بسياري ديگر از نقاط جهان پرورش داده مي‌شود. تقاضا براي اين آجيل خوشمزه به‌طور روزافزوني در حال افزايش است.

از فندق در دوران باستان به‌عنوان دارو و به‌منظور افزايش نيرو استفاده مي‌شد. در دست‌نوشته‌هاي چيني مربوط به ۲۸۳۸ پيش از ميلاد اين موضوع ذكرشده است.

اين آجيل در اواسط زمستان شكوفه مي‌دهد. جوانه‌هاي فندق تا خردادماه به همان صورت باقي مانده و سپس ميوه فندق شروع به شكل گرفتن مي‌كند. فندق در طول ماه‌هاي تابستان به‌طور كامل مي‌رسد و از رنگ سبز به رنگ فندقي درمي‌آيد. معمولاً فندق در اواخر تابستان يا اوايل پاييز پس از آن‌كه بر روي زمين افتاد برداشت مي‌شود.

آشنايي با فوايد فندق

اين محصول در ايران در استان‌هاي گيلان، گلستان، قزوين، مازندران، قم و زنجان كشت مي‌شود. استان گيلان با توليد ۸۵ درصد فندق ايران در رتبه نخست قرار دارد.

از خواص فندق بهبود سلامت قلب، كمك به كنترل ديابت، تقويت مغز و كمك به پيشگيري از سرطان مي‌باشد. مبارزه با چاقي و كمك به پوست و موي سالم نيز از فوايد فندق است.

براي آشنايي بيشتر با خواص فندق، ۷ خاصيت فندق، آجيلي براي سلامت قلب و رشد مغز را بخوانيد.

بادام‌زميني يا همان بادام‌كوهي

پسته شام، نام ديگر اين آجيل بوده و احتمالاً به پرو يا برزيل در آمريكاي جنوبي بازمي‌گردد. اين آجيل هم‌خانواده لوبيا و نخود است، بااين‌حال لقب آجيل اول آمريكا را به خود اختصاص داده است.

آيا بادام زميني آجيل به حساب مي‌آيد؟ بادام زميني بسياري از خواص آجيل را در خود دارد و به همين دليل جاي خود را بين آجيل‌ها باز كرده است. بيش از شصت‌وپنج درصد مصرف آجيل در آمريكا از آن بادام‌زميني است. شايد برايتان جالب باشد بدانيد كه بيش از نيمي از بادام زميني توليدشده در اين كشور تبديل به كره بادام زميني مي‌شود.

مركز اصلي كشت بادام زميني در ايران شهرستان آستانه‌اشرفيه واقع در استان گيلان و پس‌ازآن دشت مغان واقع در استان اردبيل است. اين آجيل سرشار از پروتئين بوده و مانند بسياري ديگر از آجيل‌ها فاقد كلسترول مي‌باشد. قيمت بادام زميني چندان بالا نيست و مي‌تواند به‌عنوان جايگزيني مناسب براي اسنك‌هاي مضر استفاده شود.

فوايد بادام زميني براي كودكان

اين آجيل منبعي غني از اسيدهاي چرب امگا-۶، فيبر رژيمي، پروتئين، پتاسيم، كلسيم، آهن، ويتامين B6 و منيزيم مي‌باشد. توجه داشته باشيد كه مصرف زياد امگا-۶ داراي مضراتي براي بدن است. بنابراين در مصرف اين آجيل بايد تعادل را رعايت نمود.

پسته؛ پرخاصيت ترين دانه آجيلي

اگر از كسي بپرسيد آجيل چيست احتمالا اولين مثال ايشان پسته خواهد بود. براي هزاران سال است كه درخت پسته در خاورميانه پرورش داده مي‌شود. پسته خوراكي لذيذي براي مردم اين منطقه به حساب مي‌آيد. در ايران، استان كرمان پرچم‌دار توليد پسته است. طعم خوب و تركيب رضايت‌بخش چربي‌هاي سالم، فيبر و پروتئين، پسته را به يكي از بهترين آجيل ها تبديل كرده است. انواع مهم پسته، پسته اكبري، پسته احمد آقايي، پسته كله‌قوچي و پسته فندقي هستند. در ايران نوع اكبري از ديگر انواع آن معروف‌تر است. اين نوع پسته از انواع ديگر آن به دليل شكل ظاهري‌اش گران‌تر مي‌باشد. سايز پسته با انس سنجيده مي‌شود. براي به دست آوردن انس پسته ابتدا ۱۴۲ گرم پسته را وزن كرده و پس از شمردن آن‌ها عدد حاصل را به ۵ تقسيم مي‌كنند. هر عددي كه به دست آمد اونس پسته مي‌باشد. ناگفته پيداست هرچه اونس پسته كوچك‌تر باشد سايز آن بزرگ‌تر بوده و قيمت آن نيز بيشتر است. شما مي توانيد براي خريد پسته به سايت هفت مغز مراجعه كنيد.

سلامت قلب، كنترل وزن، سلامت چشم، بهبود عملكرد جنسي و كنترل ديابت از فوايد پسته به‌حساب مي‌آيد.

براي آشنايي بيشتر با خواص پسته، پسته سبب كاهش كلسترول بد و بهبود سلامت قلب مي‌شود را بخوانيد.

گردو، بهترين خوراكي براي تقويت ذهن

گردو يكي از پرمصرف‌ترين آجيل‌هاي موجود در ايران به‌حساب مي‌آيد. خواص گردو از آغاز تاريخ نوشتاري شناخته‌شده است. پرورش آن نيز به يونانيان باستان بازمي‌گردد. در حال حاضر بزرگ‌ترين توليدكنندگان گردو چين، ايران و آمريكا مي‌باشند. اين آجيل در بسياري از نقاط ايران پرورش داده مي‌شود ولي بيشترين بازدهي آن در ارتفاعات شهرستان بافت، دامنه‌هاي البرز، خراسان، آذربايجان و دامنه‌هاي زاگرس است. اين آجيل پس از رسيدن و خارج شدن از پوسته بيروني مصرف مي‌شود.

كمك به مبارزه با افسردگي، بهبود سلامت مغز، حفظ حافظه و بهبود سلامت قلب از خواص گردو است. همچنين كمك به پيشگيري از سرطان، مؤثر در كاهش وزن، بهبود بهداشت باروري و كمك به رشد و نمو از فوايد ديگر گردو مي‌باشد. بهترين راه براي افزايش امگا-۳ كودكان مصرف گردو به عنوان ميان وعده توسط آن‌ها است. براي آشنايي بيشتر با خواص گردو، خواص گردو از سلامت قلب تا بهداشت روان را بخوانيد.

اين مقاله برگزيده و ترجمه‌اي از سايت Dr. Axe مي‌باشد.

ما در اين مقاله توضيحات كاملي در رابطه با آجيل و انواع آن قرار داده‌ايم. شما مي‌توانيد براي خريد آنلاين آجيل به سايت هفت مغز مراجعه كنيد.

منبع : آجيل چيست https://7maghz.com/what-are-nuts/


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱ فروردين ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۳۹:۰۶ توسط:haftmaghz موضوع:

آيا شكلات تلخ باعث لاغري ميشه؟ و لاغري اون موثره؟

 

شكلات تلخ يكي از تركيبات خوب پلي فنولي ها، فلاوانول ها و كاتچين ها مي باشد. اين نوع شكلات ها داراي مزاياي سلامتي بسياري از جمله بهبود سلامت قلب، كاهش التهاب و افزايش عملكرد مغز مي باشد. به دليل وضعيت فوق العاده غذايي شكلات تلخ، بسياري از افراد در يافتن اين هستن كه آيا شكلات تلخ باعث كاهش وزن مي شه؟

در اين مقاله به برسي شكلات تلخ مي پردازيم تا ببينيم ايا واقعا صحيح است يا خير

چند مورد از خواص شكلات تلخ كه باعث كاهش وزن مي شه.

شكلات تلخ حساسيت به انسولين رو بهبود ميده، گرسنگي و اشتها رو كاهش مي دهد و شكلات تلخ ممكن است به طور مثبتي بر سلامت روان و خلق و خوي شما تاثير بگذارد و باعث ايجاد آرمش شود.باعث ترغيب شما به ورزش مي شود.

بهبود متابوليسم بدن

شكلات تلخ تاثير چشمگيري در نحوه سنتز اسيد هاي چرب در بدن دارد. بنابر اين هضم و جذب چربي ها و كربوهيدرات ها رو گاهش مي ده، در نتيجه فردي كه شكلات تلخ ميخوره احساس سيري مي كنه براي افرادي با وزن زياد، شكلات تلخ حاوي حداقل 70 درصد كاكائو مي تواند انتخاب مناسبي باشد.

كنترل اشتها

سه هورمون به نام هاي انسولين گراين و لپتين، اشتها را كنترل مي كنند. انسولين انتقال قند از جريان خون به سلول هاي بدن شما رو كنترل مي كنه. گرلين براي افزايش اشتهاي شما توليد مي شود، در حالي كه لپتين نتيجه عكس اون رو داره. افرادي كه به انسولين مقاوم هستند توانايي احساس سيري رو از دست مي دهند. طبق پژوهش انجام شده، تلخ كاهش مقاومت به انسولين و پايين اومدن سطح گرلين مي شود.

دوازده زن در دو محيط شصت دقيقه اي شركت كردن و در طول يك ساعته ازمايش اول هر دوازده زن از مخلوط صد گرم شكلات كه شامل هشتادو پنج درصد كاكائو و دوازده و نيم گرم قند بود، استفاده كردن در دومين مطالهخ شصت دقيقه اي شش نفر از زنان فقط شكلات رو بو كردن، درحالي كه شش نفر ديگ بو نكردن و هيچ اشتهايي يا سطح گرلين براي اون ثبت نشده

ايجاد احساس خوب و آرامش در فرد

پلي فنل هاي موجود در شكلات تلخ باعث ايجاد احساس خوب در شما مي شوند. وقتي كه اجساس خوب داشته باشيد، تمايل داريد كه كمتر بخوريد تا راحت باشيد. يك مطالعه باليني توسط دانشگاه سوئين بورن استراليا نشان داده است كه چگونه پلي فنول هاي موجود در شكبات تلخ باعث افزابش اراميش ميشه و احساس رضايت فرد رو داره كه به مدت سي روز شكلات تلخ مصرف كرده اند، شكلات تلخ جاوي نوعي ليپيد است كه به عنوان ماده شيمايي سعادت شناخته مي شه كه اين ماده شيمياي به مدت طولاني نمي تونه بمونه چون به راحتي تجزيه ميشه اما شكلات تلخ حاوي نوعي مواد شيميايي است كه از تجزيه اين ليپيد جلوگيري مي كنه و به شما احساس آرامش مي ده.

اميدوارم از اين مقاله تونسته باشه كه به شما كمك كنه كه ترقيب بشيد تا بيشتر شكلات تلخ مصرف كنيد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ دى ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۰۴:۵۴ توسط:haftmaghz موضوع:

ايا انجير خشك براي لاغري خوبه؟

 

انجير چه تازه و يا خشك آن مزه شيريني داشته و مزيت هاي مختلفي براي بدن دارد. با وجود اينكه در هند و ايران انجير تازه به راحتي قابل دسترسي نيست از اون براي خشك كردن پيدا مي شه و مقدار بالاي كلسيم، آهن و پتاسيم موجود در آن به همراه مقدار بالاي فيبر و چربي كم، اون باعث شده كه يك ميان وعده ي سالم در رژيم غذايي تان باشد. اين ميوه خشك رو مي توان به تنهايي يا در ماست، سالاد و يا به عنوان يك چاشني در كورن فلكس ها مصرف شود. در اين مقاله علاوه بر بيان خواص انجير خشك به برسي اين سوال مي پردازيم كه ايا انجير خشك براي لاغري خوبه؟

مزاياي انجير

فيبر

انجير ها مثل انجير پرك و انجير كرمانشاهي منعع خوبي از فيبر محلول هستند اين نوع فيبر باعث مي شود كه شما در مدت زمان طولاني تري احساس سيري كرده و از طرفي يبوست را از بين مي برد.

ويتامين اساسي و مواد معدني

انجير غني از ويتامين هاي B1، A، B2 منگنز و پتاسيم، و اهن سطح بالاي پتاسيم و از طرفي سطح پايين سديم و اون باعث ميشه كه يك غذاي ايده آل براي افراد مبتلا به فشار خون باشد.

منبع عالي كلسيم

مقدار بالاي كلسيم موجود در انجير باعث افزايش سلامتي استخوان ها مي شود.

افزايش قدرت سيستم ايمني

لعابي كه در اين ميوه وجود دارد به درمان گلو درد كمك كرده و بدن را از ابتلا به اون حفظ ميكنه. اين ميوه ي خشك استروژن اضافي و مضر رو از بدن پاك مي كنه و هورمون استروژن اضافي بدن مي تونه منجر به مشكلات يائسگي، سرطان تخمدان، سينه و رحم، افزايش وزن و تغييرات خلقي شود اگر اين هورمون بيش از حد در بدن ما باشد، انجير كمك ميكنه كه اون مقدار از بدن ما حذف بشه و خطر ابتلا به مشكلات و بيماري هاي ذكر شده در بالا جلوگيري مي كند.

حاوي آنتي اكسيدان هاي تقويت كننده

انجير حاوي نوعي آنتي اكسيدان به اسم فنول بوده كه اين ماده باعث كاهش خطر بيماري هاي قلبي و انواع مختلف اون مي شه

دستگاه گوارش

انجير همچنين حاوي بتا كاروتن، بنزالدهيد، فلاونوئيد ها و آنزيم هاي گوارشي به نام فسيين مي باشد.

خواص انجير خشك براي لاغري چه نام دارد؟

كالري انجير خشك نسبت به ميوه ي تازه ي اون بيشتر است و هر 100 گرم اون حدود از اون مي تونه 220 گرم كالري براي شما بياره و وجود اينكه توصيه شده خوردن ميوه بايد اعتدال رو رعايت كرد اما مزه ي شيرين و پالپ هاش سبب مصرف بيش از حد اون شده و مجبورتون مي كنه كه بيشتر از نياز معمول اون رو مصرف كنه.

كالري زياد انجير خشك شيرين و داراي گليسمي 61 و بار كليسمي 16 هستش كه خيلي زياده بار گليسمي بالاي انجير باعث افزايش قند خون بدن مي شود كه اين ممكن است براي افرادي ك وزن كم مي كنند و همچنين افراد مبتلا به ديابت نوع 2 مضر هستش.

غذا هايي كه شيرين و پر انرژي هستند بايد در اوايل روز خورده شوند تا انرژي را واردبدن كرده و خود ب خود در طول روز سوزونده مي شه.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ دى ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۰۴:۰۴ توسط:haftmaghz موضوع:

معرفي انواع زرشك

 

زرشك يكي از ميوه هاي شناخته شده درا يران است چرا كه 95 درصد زرشك دنيا را خراسان جنوبي تامين مي كند. بنابر اين يكي از اقلام صادرات در ايرانه. زرشك خب خواص خيلي زيادي داره و جز شدا نشدني غذا هاي ماست و من در اين مقاله مي خوام راجب زرشك باهاتون حرف بزنم

يكي از نكات قابل ذكر اين است كه منظور از انواع زرك فرآوري شده آن است كه با توجه به قيمت و مرغوبيت تقسيم بندي شده وگرنه مثل خرما درختان مختلفي به دست نمي آميد. در ادامه ضمن معرفي زرشك، پروسه ي فرآوري آن را نيز شرح خواهيم داد.

زرشك دانه اناري

پر.سه توليد زرشك دانه انري فورا بعد از برداشت آن در مهره ماه شروع مي شود. براي اين منظور زرشك ها را در حالي كه هنوز از شاخه جدا نشده بر روي سطح پهن كرده و در معرض تابش مستقيم نور خورشيد قرار داده تا خشك شوند. براي اينكه محصول يك دستي حاصل شود مدام آن را زير و رو و جا به جا مي كنند. با اين كار از پوسيدگي و فاسد شدن زرشك نيز جلوگيري مي كند.

بعد از خشك شدن زرشك يا به اصطلاح بادكشي كه يعني به وسيله باد يا فضاي طبيعي و يا ايجاد باد مصنوعي برگ هاي دانه هاي محصول اصلي جدا مي شوند. پس از آن زرشك ها در كارتن هايي بدون پلاستيك يا لمينت تا زمان فرآوري بعدي در محل خنك و به دور از آفتاب نگهداري مي شود.

بعد از اين مرحله زرشك ها را در دستگاه سورت قرار مي دهند تا خار و خاشاك برگ و سنگ هاي چسبيده به زرشك جدا شدخ و آماده بسته بندي شود.

زرشك پفكي

اين زرشك 2 تا 6 ماه بعد از برداشت به بازار عرضه مي شود پرسه ي توليد آن طولاني تر است اما از طرفي رنگ قرمز تر و بهتر نسبت به انواع ديگر زرشك دارد.

فرآيند توليد زرشك پفكي به اين صورت است كه شاخه هاي بريده شده ي زرشك را مانند خوشه هاي انگور براي توليد كشمش با نخ آويزان مي كنند تا خشك شود. اين پروسه نياز به فضاي بسيار وسيع دارد تا هوا در بين شاخه ها جريان داشته باشد و رطوبت بين خوشه ها از بين رفته و از فاسد شدن و كپك زدن زرشك جلوگيري بشه و زرشك در معرض نو آفتاب و جريان هواي گرم قرار نمي گيره و رنگ طبيعي و قرمز خودش رو حفظ مي كنه

زرشك كوهي ارگانيك

زرشك كوهي برعكس انواع ديگر زرشك ها در خراسان جنوبي كشت مي شوند، به صورت خود رو در مناطق شمالي كشور مثل بجنورد و حاشيه جنگل گلستان رشد مي كند و به همين دليل نسبت به انواع ديگر زرشك حجم كمتري داشته و كمياب تر است. رنگ آن نيز نسبت به دو نوع زرشك ديگر پر رنگ تر و متفاوت تر است

من در اين مقاله قصد داشتم تا شمارو با انواع زرشك آشنا كنم اميئوارم تونسته باشم شمارو با اين زرشك ها آشنا كرده و بتونم به سادگي براي خريد بهترين كيفيت ترقيب كنم


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ دى ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۰۳:۰۵ توسط:haftmaghz موضوع:

5 خاصيت برتر فندق براي سلامتي

5 خاصيت برتر فندق براي سلامتي

فندق يكي تز مغز هاي چرب پر طرفدار كه معمولا با آجيل مغز و يا آجيل هاي مخلوط تخمه دار استفاده مي شود. اين دانه بيشتر در تركيه، ايتاليا، اسپانيا و آمريكا است در ادامه با مهم ترين خاصيت فندق آشنا خواهيم شد

فندق يكي از مغز هاي شيرين كه به دو صورتع خام و تفت داده و يا با پوست قابل استفاده است. مانند بقيه دانه ها، فندوق هم ارزش غذايي بالايي دارد و حاوي مقدار زيادي پروتئين، چربي، ويتامين ها و مواد معدني هستش

ارزش غذايي كامل

فندق داراي كالاري بالا و سرشار از مواد معدني و چربي هاي سالم.

  • كالري: ۱۷۶
  • چربي كل: ۱۷ گرم
  • پروتئين: ۴٫۲ گرم
  • كربوهيدرات: ۴٫۷ گرم
  • فيبر: ۲٫۷ گرم
  • ويتامين E: 21 % از نياز روزانه
  • تيامين: ۱۲% از نياز روزانه
  • منيزيوم: ۱۲% از نياز روزانه
  • مس: ۲۵% از نياز روزانه
  • منگنز: ۸۷% از نياز روزانه

فندق همچنين شامل درصد توجهي از ويتامين ب 6، فسفر، پتاسيم، و روي مي باشد. علاوه بر اين يك منبع غذايي از چربي هاي اشباع است و يك منبع خوب ازز اسيد چرب امگا 3 و امگا 9 مثل اوليك اسيد محسوب مي شود. در هر 28 گرم فندق 11/2 گرم فيبر رژيمي وجود دارد كه در واقع 11 درصد از نياز روزانه بدن را تامين مي كنيد.

علاوه بر اين فندق حاوي فيتيك اسيد است كه براي جذب بسيار از مواد معدني مثل آهن و روي از مغز ها لازم و ضروري هستش.

سرشار از آنتي اكسيدان

فندق حاوي قابل توجهي از آنتي اكسيدان هاست. اين آنتي اكسيدان ها در بدن استرس اكسيداتيو محافظت مي كنن و اين نوع استرس هارو باعث از بين بردن ساختار سلولي، پيري زود رس، سرطان و بيماري قلبي مي شود.

بيشترين مقدار انتي اكسيدان در فندق رو تركيبات فنوليك اسيد دارد. ثابت شده اين تركيبات براي كاهش كلسترول و التهاب بسيار مناسب است. همچنين براي سلامت قلب و جلوگيري از سرطان بسيار مفيد است. اين ور بدونيد كه اگر فندق مي خوريد با پوست بخوريد چرا كه پوست فندق حاوي مقدار زيادي انتي اكسيدان است در فندق در پوست آن متمركز شده كه با فرآيند تف دادن و فندق اين آنتي اكسيدان كاهش مي يابد. بنابر اين توصيه مي شه كه به جاي تف دادن مغز فندق بدون پوست اون رو خام و با پوست مصرف كنيد.

تضمين سلامت قلب

ثابت شده كه مصرف آجيل سلامت قلب را تضمين مي كند در فندق مقدار قابل توجهي آنتي اسكيدان و چربي هاي سالم وجود دارد كه قابليت هاي آنتي اكسيدان را افزايش و سطح كلسترول خون را كاهش مي دهد

در يك مطالعه يك ماهه بر روي بيست و يك نفر با كلسترول بالا ثابت شده كه زمدت زماني كه اين افراد 18 الي 20 درصد كالري مورد نيازشان درروز را مصرف فندق به دست مي آورند، شاهد كاهش كلسترول، تري گليسيريد و كلسترول LDL بودند. افراد مورد ازمايش پيشرفت هايي درسلامت قلب و فاكتور هاي التهاب موجود در خون مشاهده شد. در يك برسي 9 ماهه هم بر روي 400 نفر انجام شد كه مغز فندق مصرف مي كردند و ميزان LDL بد و سطح كلي كلسترول آنها كاهش يافته در حالي كه كلسترول LDL خوب و تري گليسريد آنها بدون تغيير مانده


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۰۸:۰۵ توسط:haftmaghz موضوع:

بادام درختي چه خاصيتي داره؟

بادام چيست؟

بادام نوعي ميوه است كه درخت بومي ايران و كشور هاي اطراف آسيا ي مركزي است اما در مناطق بسياري كشت مي شود. در اصل بادام جز مغزهاي حقيقي به حساب نمي آيد، بلكه از انواع شفت هاست كه داراي يك پوسته بيروني و يك پوشش دروني سخت است كه دانه درون ان قرار مي كيرد. ارتفاع درخت بادام به 4 تا 10 متر مي شود و قطر اون به بيش از سي سانتيمتر برسد انواع خودروي ان را كه هسته هاي كوچك دارد ارژن مي نامند. بادام يكي از اجزاي جدانشدني آجيل شب عيد است.

بزركترين كشور هاي توليد كننده بادام در دنيا ايالت محتده آمريكا و اسپانيا هستند. ايران با توليد 6% در رتبه پنجم توليد كنندگان اين ميوه قرار دارد. 49% دانه بادام را روغن تشكيل مي ده كه 62% اون اولئيك اسيد غير اشباع 24% لينولئيك اسيد غيراشباع ، و 6% اون پالميتيك اسيد اشباع است. مقدار انرژي موجود در هر 100 گرم مغز بادام، 576 كيلوكالري است. بزرگترين بادمستان ديم درايران، در كوهسرخ خراسان رضوي قرار دارد.

ارزش غذايي بادام درختي

بادام درختي ازجمله اجزاي بسيار معذي آجيل است و منبع غني از ويتامين اي، كلسيم، فسفر، آهن و منيزيم به شمار مي رود. طبق گزارشات وزارت كشاورزي ايالات متحده آمريكا، بادام درختي حاوي زينك، سلنيوم، مسو و نياسين هستش

مواد موجود در بادام:

آهن: در ر صد گرم مغز بادام درختي شيرين و خشك شده مقدار 4/7 ميلي گرم اهن وجود دارد. آهن يكي از نياز هاي ضروري دوران بارداري است كه از اين حيث هم بادام درختي نقش موثري داره

كلسيم: در هر صد گرم مغز بادام درختي شيرين و خشك شده ، مقدار ۳۲۰ ميلي گرم كلسيم وجود دارد. كلسيم نقش خيلي مهمي در استخون بندي كودك داره بادام به عنوان يكي از منابع تامين كلسيم مي تواند كمك شاياني بكند.

پروتئين در هر صد گرم مغز بادام درختي شيرين مقدا حداقل 75 گرم پروتئين در روز نياز دارند. بادام درختي با داشتن ميزان پروتئين بالا مي توئانند يكي از منابع غير حيواني و ارزشمند تامين پروتئين در زنان حامله باشدو

فسفر: در هر صد گرم مغز بادام درختي شيرين و خشك شده مقدار 500 ميلي گرم فسفر وجود دارد. فسفر نقش موثري در رشد و نمو مغز جنين دارد و بادام درختي يكي از منبع هاي تامين فسفر در دوران بارداري محسوب مي شه

انرژي: در هر صد گرم مغز بادام درختي شيرين و خشك شده ، مقدار  ۵۹۸ كالري انرژي وجود داره. از آن جايي كه خانم هاي باردار در طي دوران بارداري نياز بيشتري به انرژي دارند، بادام درختي مي تواند در تامين انرژي خانم حامله كمك شاياني بنمايد. بادام درختي با داشتن انرژي مي تواند در جهت رفع خستگي زنان باردار مؤثر واقع شود.

خواص بادام درختي

تقويت سلامت مغز

تنظيم سطح كلسترول

جلوگيري از بيماري قلبي

بادام و بارداري

درخشان كردن پوست

اميدوارم در اين مقاله تونسته باشيد به آسوني تمامي موضعاتي كه به بادانم مرتبط هستش رو پيدا كنيد تا به دردتون بخوره لطفا ديدگاه هم فراموش نشود سپاس گذارم


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۵ آذر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۴۹:۵۹ توسط:haftmaghz موضوع:

خواص تخمه آفتابگردون براي مو هاي سرتون

يكي از اجزاي محبوب آجيل و خشكبار، تخمه آفتابگردون هستش. اين محصول بيشتر به صورت تفت داده شده با نمك مصرف مي شه و سرگرمي اصلي افراد در زمان ديدن مسابقات ورزشي و فيلم هاي سينماييه. تخمه آفتابگردون مثل ديگه خشكبار، داراي خواص و ويژگي هاي منحصر به فردي هستش. بيشتر افراد تنها از جنبه سرگرمي اقدام به مصرف تخمه آفتابگردون ميكنن: اما براي برخي افراد به ويژه خانم ها، خواص تخمه آفتابگردون براي مو و پوست، بسيار با اهميت هستش. به جهت آشنايي بيشتر با خواص درماني تخمه آفتابگردون با من همراه باشيد. و اگر سوالي چيزي داشتيد يا تجربه از مصرف تخمه داشتيد لطفا در كامنت ها به اشتراك بگذاريد تا دوستان هم استفاده كنند و مي تونين به همه كمك كنين.

 

تخمه آفتابگردون

به طور كلي تخمه آفتابگردون به دو گروه اصلي تقسيم مي‌شن؛ نوع اول براي روغن‌گيري و نوع دوم براي مصارف خوراكي توليد ميشن. تخمه آفتابگردون رو ميشه به نوعي ميوه گل آفتابگردون دونست. دانه هاي خوراكي آفتابگردون، درون پوسته اي چوبي با استحكام پايين قرار دارد و اين پوسته به راحتي با دندان يا دست شكسته مي شود. نوع خوراكي تخم آفتابگردون به چند دسته تقسيم مي شود؛ تخم آفتابگردون مشكي، سفيد و دور سفيد. به طور كلي ميشه گفت براي استخراج روغن، از دانه هاي داراي پوسته مشكي استفاده ميشه.

 

ارزش غذايي تخم آفتابگردون

تخمه آفتابگردون داراي مواد معدني، پروتئين، روغن، اسيدهاي چرب اشباع نشده و عناصر مس، آهن، منگنز، منزيم، روي، فسفر، پتاسيم، كلسيم و غيره هستش. علاوه بر موارد ذكر شده، تخم آفتابگردون داراي آنتي اكسيدان هاي بسيار مفيدي هستش كه از انواع سرطان جلوگيري مي‌كنه.

خواص دانه آفتابگردون

فيبر موجود در تخمه آفتابگردون به هضم غذا كمك بسيار زيادي مي­كنه كه در نهايت به بهبود عملكرد دستگاه گوارش منجر مي­شه؛ مصرف اين دانه مغذي سبب بهبود يبوست ميشه. آنتي اكسيدان هاي قوي موجود در تخمه آفتابگردون مي­تونه با راديكال هاي آزاد مبارزه كنه و از افزايش كلسترول خون جلوگيري كنه كه به دنبال اون از مسدود شدن رگ هاي خوني و سكته هاي قلبي و مغزي پيشگيري بشه. تركيبات موجود در تخمه آفتابگردون خاصيت ضد سرطاني دارن و مصرف اون ها در طولاني مدت سبب جلوگيري از رشد سلول هاي سرطاني مي­شه. اين تركيبات در پيشگيري از سرطان سينه، سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ نقش بسيار مهمي ايفا مي‌كنن. دانه هاي آفتابگردون سبب تنظيم سطح قند خون بدن مي­شن و به علت دارا بودن كلسيم و منيزيم فراوان محافظ بسيار خوبي براي استخوان ها مي باشن؛ علاوه ­بر اين ها مس موجود در آفتابگردون در فعال‌سازي آنزيم ها بسيار موثر است. به دليل وجود ويتامين E در دانه آفتابگردون، اين مغز خوشمزه سبب محافظت بدن از بيماري هاي التهابي نيز مي­شه.

من توي اين مقاله قصد داشتم راجب خوشمزه ترين و باحال ترين ميوه افتاب گردون اشاره كنم و اميدوارم بهتون كمك كرده باشم تا اطلاعات مفيدي رو در اين زمينه پيش گرفته باشيد و همينطور هم تونسته باشيد استفاده كامل رو از اين مقاله برده باشيد و اگر سوالي داشتيد من در خدمتم

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۹ آذر ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۳۴:۴۵ توسط:haftmaghz موضوع:

بک لینک -
وان ایکس بت
سایت شرط بندی انفجار
بازی انفجار
سایت بازی انفجار
سایت enfejar
سایت جت بت
بهترین سایت پیش بینی فوتبال
سیب بت بدون فیلتر
بازی انفجار
سایت betball90
انفجار آنلاین
جت بت ۹۰
لانا کازینو
betorward
وان ایکس بت
آس ۹۰
جت بت
betforward
river poker
emperor poker
بکس بت
آدرس جدید وان ایکس بت
ماه بت
خرید چک سفید امضاء
بت تایم 90 وی آی پی
وان ایکس بت اصلی
yek bet دانلود برنامه دنس بت شرط بندی بلک جک سایت شرط بندی با واریز مستقیم بت کازینو مجله ی بخت bet303 بت یک جت بت اس نود یک بت یکبت ماف بت بتفیدو plinko بت boro bet بروبت 1x bet اونجا بت پین باهیس شیربت جت بت فارسی بتبال سایت جت بت سایت بت بال نود سایت مگاپاری برنامه جتبت برنامه سیب بت سیب بت دانلود بازی حکم آنلاین irtoto pishbini
سایت بت فوروارد
وانیکس
سایت بت فوروارد
سایت شرط بندی با شارژ 100 تومان